InfoSlovenia.info - Slovenië door de ogen van Renzo Vanhoorelbeke, met veel gedetailleerde info over accommodaties, bezienswaardigheden, actualiteit, . . .

Home Overzicht InfoSlovenia.be Links Contact
Thermen en kindvriendelijke hotels!
Vandaag bespreek ik de kindvriendelijke overnachtingsmogelijkheden in het Oosten van Sloveniƫ. Ten op zichte van de andere delen van het land zijn deze doorgaans goedkoper maar even kwalitatief.

In het uiterste oosten van het land in het dorpje Moravske Toplice bevindt zich Terme 3000. De dichtste steden in de buurt zijn Ptuj & Maribor die op respectievelijke 60km en 75km van deze accommodatie bevinden. De afstand van Antwerpen naar Moravske Toplice is een goeie 1200km.
In dit Waterpark is er onder andere een 360 graden loop glijbaan aanwezig waar je gedurende 7 seconden een snelheid van 80km/h kunt bereiken. (zie youtube => 1 en/of 2 ) Daarnaast zijn ook tal van andere wateravonturen te beleven & is er zelf een zwembad beschikbaar voor de duikers. Uiteraard kan er in een apart zwembad ook gewoon baantjes worden gezwommen. De mensen die verblijven in Hotel Livada Prestige , Hotel Ajda of Hotel Termal kunnen ook gebruik maken van een eigen binnen -en buitenzwembaden. Daarnaast is er ook kinderanimatie aanwezigen en zijn er tal van sportieve activiteiten mogelijk. Wat de naam al deed vermoeden zijn er ook tal van Thermale baden & andere Wellness mogelijkheden beschikbaar in dit grote complex waar je naast de 3 hotels ook nog in de Appartementen van Prekmurska , Bungalows of op de Camping Terme 3000 kunt verblijven.Op een klein uurtje rijden landinwaarts bevindt zich Terme Ptuj gelegen nabij de gelijknamige oudste stad van het land Ptuj. Deze accommodatie is eveneens in handen van Sava Hotels & Resort. Op de site zie ik naast 5 grote glijbanen ook onder andere een kinderzwembad & zwembad waar je naar hartelust lengtes kan zwemmen. Kinderen van alle leeftijden komen in aanmerking voor de animatie die bestaat uit onder andere sport & spel. In het Grand Hotel Primus is er naast het Wellnessgedeelte ook een groot & kinderzwembad aanwezig. Voor wie op daguitstap wilt gaan is het bezoeken van de historische binnenstad een aanrader.
Andere overnachtingsmogelijkheden in deze Terme zijn de Camping Terme Ptuj, de Bungalows, Hutten & het Wijndorp.

Op Tripadvisor krijgt Terme 3000 een knappe 4 op 5 ten op zichte van een 3,5 op 5 voor Terme Ptuj. Op Zoover scoort de camping op Terme 3000 met een 7,6 op 10 beduidend beter dan de camping in Ptuj. De hotels onderling scoren ongeveer dezelfde op de site Booking.com. Voor wie graag op uitstap gaat in de nabije omgeving is Terme Ptuj centraler gelegen tov Terme 3000. Maar in de Terme in Ptuj heb je uiteraard geen loopingglijbaan & kan je slechts uit 1 hotel kiezen.

© Renzo Vanhoorelbeke