InfoSlovenia.info

Slovenië door de ogen van Renzo Vanhoorelbeke, met veel gedetailleerde info over accommodaties, bezienswaardigheden, actualiteit, . . .
Een handige uitbreiding op de site InfoSlovenia.be
Contact
Suggesties voor een blogbericht of vragen over Slovenië => renzolini@telenet.be
InfoSlovenia.be

Kaart Slovenië

Links
Slovenië
Algemeen
Eindhoven Airport Parkeren
Familievakanatie
Groepsaccommodatie Limburg
Parking Brussel Airport
Turkije visum aanvragen
Vakantie Online
Vakantiepark
Vergelijkparkerenschiphol .com: lang parkeren vergelijken
Vignet Frankrijk
Visums aanvragen voor uw verre reis
Zaventem Parking
Handig Parkeren Schiphol
Campings Spanje
29 december 2014: Skicentrum Kranjska Gora
De stad Kranjska Gora gelegen vlakbij de grens met Oostenrijk & Italië is veruit het populairste skicentrum van Slovenië. Het skigebied ligt op een hoogte van 800 tot ongeveer 1300meter boven de zeespiegel. Er zijn in de omgeving maar liefst 18 verschillende skipistes. Daarnaast vind je diverse langlaufpiste goed voor een afstand van ongeveer 40km. Weliswaar in mindere mate kan je ook andere wintersporten zoals ijsklimmen & snowboarden beoefenen.

Vele Belgen die op wintersportvakantie gaan verkiezen Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland of Italië. Maar in Slovenië liggen de prijzen toch iets lager & de accomodaties, wintersportmogelijkheden & après-skimogelijkheden zijn vrijwel dezelfde of in het naburige Oostenrijk of Italië. Tevens liggen de hotels waar onder Ramada Resort & Hotel Alpina , appartementen & andere accomodaties vlakbij de skipistes. Een dagtickets voor volwassenen bedraagt momenteel 31,5€.

Voor de mensen die het Alpineskiën volgen doet Kranjska Gora wellicht een belletje rinkelen. Het organiseeert namelijk iedere jaar in maart een wereldbekermanche Slalom & Reuzeslalom. In het naburige Ratece wordt in de alpenvallei Planica eveneens in maart een wereldbeker Schansspringen georganiseerd. Tina Maze is ongetwijfeld de populairste sportvrouw van Slovenië door haar 2 gouden medailles die ze behaalde op de Winterspelen in Sotsji in het skiën.

Kaart Slovenië
zelfs in de zomer ligt er sneeuw op de hoogste bergen van de Julische Alpen


© - Renzo Vanhoorelbeke