InfoSlovenia.info - Slovenië door de ogen van Renzo Vanhoorelbeke, met veel gedetailleerde info over accommodaties, bezienswaardigheden, actualiteit, . . .

Home Overzicht InfoSlovenia.be Links Contact
Skicentrum Kranjska Gora
update 22 november 2020
De stad Kranjska Gora gelegen vlakbij de grens met Oostenrijk & Italië is veruit het populairste skicentrum van Slovenië. Het skigebied ligt op een hoogte van 800 tot ongeveer 1300meter boven de zeespiegel. Er zijn in de omgeving maar liefst 18 verschillende skipistes. Daarnaast vind je diverse langlaufpiste goed voor een afstand van ongeveer 40km. Weliswaar in mindere mate kan je ook andere wintersporten zoals ijsklimmen & snowboarden beoefenen.

Vele Belgen die op wintersportvakantie gaan verkiezen Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland of Italië. Maar in Slovenië liggen de prijzen toch iets lager & de accomodaties, wintersportmogelijkheden & après-skimogelijkheden zijn vrijwel dezelfde of in het naburige Oostenrijk of Italië. Tevens liggen de hotels waar onder Ramada Resort & Hotel Alpina , appartementen & andere accomodaties vlakbij de skipistes. Dagtickets in de winter van 2019/2020 bedragen voor volwassenen 35,5 euro & voor een week 200 euro. Jongeren tot 23 jaar, senioren en kinderen krijgen een reductietarief.
Een dagtickets voor volwassenen bedraagt in de winter 2019 en 2020 31,5Euro.

Voor de mensen die het Alpineskiën volgen doet Kranjska Gora wellicht een belletje rinkelen. Het organiseeert namelijk iedere jaar in maart een wereldbekermanche Slalom & Reuzeslalom. In het naburige Ratece wordt in de alpenvallei Planica eveneens in maart een wereldbeker Schansspringen georganiseerd. In 2020 zal daar het WK Skispringen plaatsvinden.
Tina Maze was ongetwijfeld de populairste sportvrouw van Slovenië door onder andere haar 2 gouden medailles die ze behaalde op de Winterspelen in Sotsji in het skiën.

Skipiste Slovenië
Een blik op één van de skipiste & Hotel Alpina


© Renzo Vanhoorelbeke