InfoSlovenia.info - Slovenië door de ogen van Renzo Vanhoorelbeke, met veel gedetailleerde info over accommodaties, bezienswaardigheden, actualiteit, . . .

Home Overzicht InfoSlovenia.be Links Contact
Rondreis door Zuid-West Slovenië
Wie Slovenië wil rondreizen met de auto moet ongetwijfeld in het Westen van Slovenië halt houden in Nova Gorica. De stad ligt vlakbij de Italiaanse grens & stad Gorizia. Interessante bezienswaardigheden zijn het Franciscaneklooster Kostanjevica & het Nova Gorica museum die is ondergebracht in het Kasteel Kromberk. Daarna zou ik doorreizen naar een klein Middeleeuws dorpje genaamd Štanjel om de straten & steegjes vanop de heuveltoppen te bezichtigen. In de buurt van dit dorpje kan je ook de sneeuwwitte Lipizzanerpaarden bezichtigen in het nabijgelegen Lipica.

De iets verderop gelegen, door UNESCO uitgeroepen tot Wereld Natuur Erfgoed, de grotten van Škocjan is eveneens een mooie bezienswaardigheid. Vooral Het orgel, de Paradijsgrot & Cerkvenikbrug binnen in de grotten spreken tot de verbeelding.

Maar uiteraard is het Zuid-Westen van Slovenië vooral gekend voor zijn Adriatische Kust die nog korter is dan de Belgische kust namelijk 46,6km. Voor de cultuur liefhebbers zijn de plaatsen Koper & Izola & vooral Piran interessante plaatsen om een bezoekje te brengen. Koper heeft een prachtig wit stadhuis genaamd het pretorenpaleis. In het centrum vind je ook nog een prachtige Kathedraal & kerk maar ook een streekmuseum. In de naburige stad Izola vind je enkele prachtige Venetiaanse huizen & in het oude Stadsgedeelte de Sint-Mauruskerk.

Maar ongetwijfeld de mooiste stad aan de Sloveense kust is Piran. De Georgiuskathedraal & het Tartini plein zijn de meest in het oogspringende bezienswaardigheden. Wie graag het panorama van Piran ziet moet zeker de bergheuvel beklimmen ofwel de toren van de Georgiuskathedraal. Verder heb je er veel leuk cafés, ijssalons & restaurants in deze stad. Ook vanop zee heb je een prachtige zicht van deze mooi stad.

Tartini Plein
Uitzicht op het Tartiniplein & de haven in Piran


Interessante overnachtingsplaatsen in deze regio zijn Camp Lijak in Šempas of Hotel Malovec in de buurt van de grotten van Škocjan. In Izola vind je het San Simon Hotel Resort. Maar voor wie achteraf nog enkele dagen aan het strand wil vertoeven overnacht beter in een hotel in Portorož. Grand Hotel Bernardin, Hotel Riviera & Hotel Slovenija zijn enkele van de vele hotels in deze stad.

Meer informatie over rondreis Slovenië

© Renzo Vanhoorelbeke