InfoSlovenia.info

Slovenië door de ogen van Renzo Vanhoorelbeke, met veel gedetailleerde info over accommodaties, bezienswaardigheden, actualiteit, . . .
Een handige uitbreiding op de site InfoSlovenia.be
Contact
Suggesties voor een blogbericht of vragen over Slovenië => renzolini@telenet.be
InfoSlovenia.be

Kaart Slovenië

Links
Slovenië
Algemeen
Eindhoven Airport Parkeren
Familievakanatie
Groepsaccommodatie Limburg
Parking Brussel Airport
Turkije visum aanvragen
Vakantie Online
Vakantiepark
Vergelijkparkerenschiphol .com: lang parkeren vergelijken
Vignet Frankrijk
Visums aanvragen voor uw verre reis
Zaventem Parking
Handig Parkeren Schiphol
Campings Spanje
1 mei 2015: Piran een tof Sloveens kuststadje
In 2005 nog voor het eerste bezoek aan dit land ben ik een echte Sloveni fan geworden. Toen besloot mijn vriendin en ik om een begeleide busreis met Herman & Vandamme te maken naar de populairste kustplaats van het land Portorož. En van de enigste plaatsen in Sloveni waar je iet wat kunt spreken van massatoerisme. Maar gelukkig verbleven we in Hotel Histrion gelegen net buiten het centrum van Portorož & op wandelafstand van Piran.

We bezochten dan ook dit pittoreske stadje met zijn smalle steegjes, gezellige pleintjes & authentieke gebouwen. Een bezoekje aan de klokkentoren van de Georgiuskathedraal, het Tartiniplein met aan de rand het prachtige Venetiaans Palazzo zijn andere niet te missen bezienswaardigheden.


Een blik op Piran met aan de linkerkant de Georgiuskathedraal


Daarnaast vind je in dit stadje met uitzicht op de Adriatische Zee leuke cafs, tavernes en andere leuke restaurants. Vergeet ook geen ijsje te bestellen aan de talrijke ijssalons. Het enige minpuntje aan de kustlijn in Piran is misschien de afwezigheid van een zandstrand.

Voor mij zijn de ideale verblijfplaatsen de hotels Vile Park, Hotel Histrion en Grand Hotel Bernadin. Deze 3 hotels behoren tot de group Bernadin. Op de website booking.com heeft het duurste Grand Hotel Bernadin een voortreffelijke beoordeling van 8,4 op 10. Vooral de kamers met zeezicht ,het lekker ontbijt, gratis parking en de ligging tussen Portorož & Piran vinden de meeste bezoekers de belangrijkste voordelen! Het Hotel Histrion waar ik in 2005 verbleef krijgt op booking.com een score van 7,8, het goedkoopste Hotel Vile Park 7,5.

© - Renzo Vanhoorelbeke