InfoSlovenia.info

Slovenië door de ogen van Renzo Vanhoorelbeke, met veel gedetailleerde info over accommodaties, bezienswaardigheden, actualiteit, . . .
Een handige uitbreiding op de site InfoSlovenia.be
Contact
Suggesties voor een blogbericht of vragen over Slovenië => renzolini@telenet.be
InfoSlovenia.be

Kaart Slovenië

Links
Slovenië
Algemeen
Eindhoven Airport Parkeren
Familievakanatie
Groepsaccommodatie Limburg
Parking Brussel Airport
Turkije visum aanvragen
Vakantie Online
Vakantiepark
Vergelijkparkerenschiphol .com: lang parkeren vergelijken
Vignet Frankrijk
Visums aanvragen voor uw verre reis
Zaventem Parking
Handig Parkeren Schiphol
Campings Spanje
14 maart 2016: Met het vliegtuig naar Ljubljana & Maribor
update 19 februari 2018
Het vliegtuig is, weliswaar niet de populairste, maar wel voor de handliggende keuze als je wilt reizen naar Slovenië. De goedkoopste directe vluchten naar Ljubljana kan je boeken via de lage kostenmaatschappij Wizzair die actief is in Charleroi. Maar kijk goed uit naar de toeslagen, voor gewone bagage moet je bij betalen. Daarnaast kan je in Zaventem via de Sloveense Nationale luchtvaartmaatschappij Adria Airways naar de Sloveense hoofdstad reizen.

Aangekomen op de luchthaven Jože Pučnik gelegen in het dorpje Spdnji Brnik liggen veel bestemmingen binnen handbereik. De stad Kranj ligt op slechts 11km van deze luchthaven. Ljubljana en Škofja Loka op een goeie 20km en het Meer van Bled op amper 20 minuten rijden. Op de luchthaven zijn tal van autoverhuurbedrijven aanwezig zoals Europcar, Avis, Budget & Hertz. Ideaal als je opteert om een rondreis door Slovenië te maken. Om bv een Renault Clio 1.2 gedurende 10 dagen te huren, betaal je momenteel bij Europcar slechts 176 euro tussen 15 en 25 juli. Leuke hotels in Ljubljana zijn onder andere Lesar Hotel Angel, Hotel Park en Hostel Celica. In Bled kan je vertoeven in Hotel Kompas.

Luchthaven Ljubljana
Een vliegtuig van Adria Airways op de Luchthaven Jože Pučnik


Indien je enkel reist naar Slovenië om het oosten te bezoeken moet je ongetwijfeld de keuze overwegen om via de luchthaven van Dusseldorf naar het Oostenrijkse Graz te vliegen. De afstand van het vliegveld van Graz tot het centrum van Maribor bedraagt een kleine 70km & de vliegtijd tussen de twee luchthavens 1h40'.
Een andere mogelijkheid vanaf februari 2018 is om via de luchthaven van Antwerpen te vliegen met 1 tussenstop via München naar Maribor. De totale reistijd bedraagt weliswaar iets meer dan 4h maar de luchthaven ligt slechts een goeie 10km van het historisch stadscentrum van Maribor .
Terwijl de luchthaven Brnik nabij de hoofdstad Ljubljana 130km verwijderd is van deze Oost-Sloveense stad.
Andere steden in de buurt zijn Ptuj, Murska Sobota, Velenje & Celje. Interessante overnachtingsplaatsen in de buurt zijn het centraal gelegen City Hotel, Hotel & Hostel Orel, Betnava Hotel & Hotel 365 dat net buiten het stadscentrum van Maribor gelegen is.

© - Renzo Vanhoorelbeke