InfoSlovenia.info - Slovenië door de ogen van Renzo Vanhoorelbeke, met veel gedetailleerde info over accommodaties, bezienswaardigheden, actualiteit, . . .

Home Overzicht InfoSlovenia.be Links Contact
Met het vliegtuig naar Ljubljana & Maribor
update 3 oktober 2019
Het vliegtuig is, weliswaar niet de populairste, maar wel voor de handliggende keuze als je wilt reizen naar Slovenië. De goedkoopste directe vluchten naar Ljubljana kan je boeken via de lage kostenmaatschappij Wizzair die actief is in Charleroi. Maar kijk goed uit naar de toeslagen, voor gewone bagage moet je bij betalen. Daarnaast kan je in Zaventem, vanaf oktober 2019, via de Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines naar de Sloveense hoofdstad reizen. Via Nederland kan er via de maatschappij Transavia & in de winter via KLM gevlogen worden van Amsterdam naar Ljubljana.

Aangekomen op de luchthaven Jože Pučnik gelegen in het dorpje Spdnji Brnik liggen veel bestemmingen binnen handbereik. De stad Kranj ligt op slechts 11km van deze luchthaven. Ljubljana en Škofja Loka op een goeie 20km en het Meer van Bled op amper 20 minuten rijden. Op de luchthaven zijn tal van autoverhuurbedrijven aanwezig zoals Europcar, Avis, Budget & Hertz. Ideaal als je opteert om een rondreis door Slovenië te maken. Om bv een Renault Clio 1.2 gedurende 10 dagen te huren, betaal je momenteel bij Europcar slechts 176 euro tussen 15 en 25 juli. Leuke hotels in Ljubljana zijn onder andere Lesar Hotel Angel, Hotel Park en Hostel Celica. In Bled kan je vertoeven in Hotel Kompas.

Luchthaven Ljubljana
Een vliegtuig van Adria Airways op de Luchthaven Jože Pučnik


Indien je enkel reist naar Slovenië om het oosten te bezoeken moet je ongetwijfeld de keuze overwegen om via de luchthaven van Dusseldorf naar het Oostenrijkse Graz te vliegen. De afstand van het vliegveld van Graz tot het centrum van Maribor bedraagt een kleine 70km & de vliegtijd tussen de twee luchthavens 1h40'.
Een andere mogelijkheid vanaf februari 2018 is om via de luchthaven van Antwerpen te vliegen met 1 tussenstop via München naar Maribor. De totale reistijd bedraagt weliswaar iets meer dan 4h maar de luchthaven ligt slechts een goeie 10km van het historisch stadscentrum van Maribor .
Terwijl de luchthaven Brnik nabij de hoofdstad Ljubljana 130km verwijderd is van deze Oost-Sloveense stad.
Andere steden in de buurt zijn Ptuj, Murska Sobota, Velenje & Celje. Interessante overnachtingsplaatsen in de buurt zijn het centraal gelegen City Hotel, Hotel & Hostel Orel, Betnava Hotel & Hotel 365 dat net buiten het stadscentrum van Maribor gelegen is.
© Renzo Vanhoorelbeke