InfoSlovenia.info

Slovenië door de ogen van Renzo Vanhoorelbeke, met veel gedetailleerde info over accommodaties, bezienswaardigheden, actualiteit, . . .
Een handige uitbreiding op de site InfoSlovenia.be
Contact
Suggesties voor een blogbericht of vragen over Slovenië => renzolini@telenet.be
InfoSlovenia.be

Kaart Slovenië

Links
Slovenië
Algemeen
Eindhoven Airport Parkeren
Familievakanatie
Groepsaccommodatie Limburg
Parking Brussel Airport
Turkije visum aanvragen
Vakantie Online
Vakantiepark
Vergelijkparkerenschiphol .com: lang parkeren vergelijken
Vignet Frankrijk
Visums aanvragen voor uw verre reis
Zaventem Parking
Handig Parkeren Schiphol
Campings Spanje
6 juni 2015: Meer grotten dan die van Postojna
Iedereen die een beetje Slovenië kent, heeft ontgetwijfeld al gehoord van de populairste grotten van dit land namelijk de Grotten van Postojna. Maar dit zijn uiteraard niet de enige grotten die je als toerist kunt bezoeken in Slovenië. In de buurt van de Italiaanse grens vind je in een klein dorpje Divaca de grotten van Škocjan. Deze werden in 1986 door de UNESCO uitgeroepen tot mondiaal cultureel erfgoed.
Van de in totaal 6 kilometer lange grottenstelsel zijn er 3 opengesteld voor het grote publiek. Martel's grottenkamer is één van de grootste kamers in de wereld. Daarnaast kan je ook de diepe rivierkloof van de Reka bewonderen.

Grotten Skocjan
Een blik op een prachtige waterval in de grotten van Škocjan


Maar wie echt speciale grotten wil bezichtigen moet zeker naar de ijsgrotten van Snežna gaan. Deze grotten liggen op ongeveer 2000 meter hoogte in de berg Raduha. Doe dan wel een dikke trui & vest aan want binnen kunnen de temperaturen dalen tot -2,5 graden celcius. Hou er dan wel rekening mee dat deze grotten gesloten zijn vanaf oktober tot en met mei. Doordat deze grotten ongeveer 50km van de hoofdstad Ljubljana liggen is dit één van de vele interessante uitstappen die je kan plannen als je enkele dagen in de hoofdstad vertoefd. Een andere ideale uitvalsbasis is het Vakantiepark Terme Snovik in Laze v Tuhinju

Op ongeveer 50km ten zuiden van de hoofdstad vind je in het dorpje Grahovo deelgemeente van Cernika een ander speciaal grottenstelsel. Daar liggen namelijk de kruisgrotten of in het Sloveens Križna Jama. Deze grotten bestaan uit 22 meren & in totaal kan je als toerist 8km van dit grottenstelsel bewonderen. Er zijn verschillende soorten rondleidingen mogelijk maar in de winter zijn deze grotten eveneens gesloten voor het grote publiek.

Uiteraard zijn er in Slovenië nog tal van andere grotten zoals de Pekel, de Smrekova Draga, Kanin Alpine Plateaus, Karstic, The Turkish die ik in een van mijn vele toekomstige verslagen zal bespreken.

© - Renzo Vanhoorelbeke