InfoSlovenia.info

Slovenië door de ogen van Renzo Vanhoorelbeke, met veel gedetailleerde info over accommodaties, bezienswaardigheden, actualiteit, . . .
Een handige uitbreiding op de site InfoSlovenia.be
Contact
Suggesties voor een blogbericht of vragen over Slovenië => renzolini@telenet.be
InfoSlovenia.be

Kaart Slovenië

Links
Slovenië
Algemeen
Eindhoven Airport Parkeren
Familievakanatie
Groepsaccommodatie Limburg
Parking Brussel Airport
Turkije visum aanvragen
Vakantie Online
Vakantiepark
Vergelijkparkerenschiphol .com: lang parkeren vergelijken
Vignet Frankrijk
Visums aanvragen voor uw verre reis
Zaventem Parking
Handig Parkeren Schiphol
Campings Spanje
28 maart 2015: Het Toeristische Bled
Het meer van Bled, gelegen in het noordwesten van Sloveni, is ongetwijfeld de toeristische vakantiebestemming van Sloveni. Deze plaats is een ideale uitvalsbasis om het Triglav National Park te bezoeken. Maar daarnaast zijn er nog enkele prachtige & belangrijke bezienswaardigheden in Bled. Ongetwijfeld een bezoekje waard is het eiland met daarbijhorende Maria-Hemelvaartkerk gelegen in het meer van Bled. Op het rand van het meer gelegen op een steile indrukwekkende rotswand vind je het Kasteel van Bled. In dit kasteel is ook een museum gevestigd ,maar misschien veel mooier is het terras met uitzicht op het meer & de beboste bergen. Vlakbij het kasteel vind je de Sint-Martinus kerk & enkele kilometers van Bled in Spodnje Gorje ontdek je de prachtige Vintgar kloof.

eiland
Het meer van Bled met in de verte het Eiland


Niet alleen voor de natuurliefhebber maar ook voor de sportliefhebbers is Bled een prachtige locatie. Voor de wieler -en fietsliefhebbers zijn er enkele lastige maar mooie routes ter beschikking met start & aankomst in Bled. Daarnaast kan je rond het meer van Bled wandelen of lopen & zijn er talrijke watersportactiviteiten die je kan beoefenen. Daarnaast kan je avontuurlijker sporten beoefenen zoals Skydiven, Raften, Klimmen, Painball & Airsoft. Maar je kan er ook gewoon vissen, mini-golven of gaan zwemmen in Bled. Tevens vind je in het Trgovski Center Bled talrijke indoor sportactiviteiten & uiteraard ook winkels, cafs & restaurants.

Ondanks er in deze stad amper 5000 mensen wonen, zijn er naar schatting 150 overnachtingsplaatsen aanwezig. Volgens de site booking.com zijn de appartementen van Viktoria, Skok en Repinc uitstekende accommodaties. Hotel Vila Bled het voormalig zomerhuis van Tito , Hotel Astoria Bled en Hotel Kompas zijn andere voortreffelijke overnachtingsmogelijkheden. Daarnaast heb je ook Camping Bled, enkele B&B's, Hostels & Vakantiehuizen in deze stad.

© - Renzo Vanhoorelbeke