InfoSlovenia.info - Slovenië door de ogen van Renzo Vanhoorelbeke, met veel gedetailleerde info over accommodaties, bezienswaardigheden, actualiteit, . . .

Home Overzicht InfoSlovenia.be Links Contact
Eén dag winkelen in Ljubljana
Voor wie in Slovenië wilt winkelen, moet ongetwijfeld halt houden in de hoofdstad Ljubljana. In het historisch centrum tussen de rivier de Ljubljanica & het Kasteelheuveltje vind je enkele typisch Sloveense winkeltjes. In het chocoladewinkeltje Čokoladnica Cukrček, gelegen op het Mestni plein, kan je de overheerlijke chocoladeballetjes van Prešernove Kroglice kopen.
In dezelfde straat aan de overkant tref je er het zoutwinkeltje Piranske Soline waar ik tweetal jaar geleden het smaakvolle grove zeezout Piranska Sol kocht. In dezelfde straat & in BTC City vind je het Juwelenwinkel Zlatarna Celje waar je onder meer de ringen & oorringen van de bekendste Sloveense Sportvrouw Tina Maze & de Sloveense Lencia Kettingen zult tegenkomen.

Vlakbij het Kongresni plein ontdek je het 5 verdieping tellende winkelcentra Nama. Op het vlakbij gelegen Prešerenplein vind je de luxueuze kledingzaak Galerija Emporium.

Babycenter BTC City
Alles voor je Baby & Peuter vind je in de reusachtige winkel Babycenter in Ljubljana


Maar voor wie echt een volledige dag shoppingplezier wil beleven, moet ongetwijfeld het grootste shoppingcentrum van de stad BTC City met meer dan 500 winkels bezoeken. Vanuit het treinstation in Ljubljana is het slechts 10 minuten rijden met de bus. Je ontdekt naast de gekende winkelketens ook shops die in België & Nederland niet actief zijn. Zoals de Italiaanse kinderkleerwinkel OVS Kids, de Duitse Kledingwinkel Comma & de Sloveense Schoenwinkels Cocozebra & Princess. Maar uiteraard zal je er nog tal van andere typisch Sloveense winkelketens ontdekken. Bijkomend voordeel is als je in deze shops kleren of schoenen koopt er niet veel mensen in België zijn die dit zullen dragen.

Vlak naast BTC City kan je overnachten in het Plaza Hotel. In het centrum zijn de hotels Grand Hotel Union of het betaalbaardere Hotel Park & Hostel Celica leuke accomodaties.
© Renzo Vanhoorelbeke