InfoSlovenia.info

Slovenië door de ogen van Renzo Vanhoorelbeke, met veel gedetailleerde info over accommodaties, bezienswaardigheden, actualiteit, . . .
Een handige uitbreiding op de site InfoSlovenia.be
Contact
Suggesties voor een blogbericht of vragen over Slovenië => renzolini@pandora.be
InfoSlovenia.be

Kaart Slovenië

29 december 2014: Skicentrum Kranjska Gora
De stad Kranjska Gora gelegen vlakbij de grens met Oostenrijk & Itali is veruit het populairste skicentrum van Sloveni. Het skigebied ligt op een hoogte van 800 tot ongeveer 1300meter boven de zeespiegel. Er zijn in de omgeving maar liefst 18 verschillende skipistes. Daarnaast vind je diverse langlaufpiste goed voor een afstand van ongeveer 40km. Weliswaar in mindere mate kan je ook andere wintersporten zoals ijsklimmen & snowboarden beoefenen.

Vele Belgen die op wintersportvakantie gaan verkiezen Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland of Itali. Maar in Sloveni liggen de prijzen toch iets lager & de accomodaties, wintersportmogelijkheden & aprs-skimogelijkheden zijn vrijwel dezelfde of in het naburige Oostenrijk of Itali. Tevens liggen de hotels, appartementen & andere accomodaties vlakbij de skipistes. Een dagtickets voor volwassenen bedraagt momenteel 31,5.

Voor de mensen die het Alpineskin volgen doet Kranjska Gora wellicht een belletje rinkelen. Het organiseeert namelijk iedere jaar in maart een wereldbekermanche Slalom & Reuzeslalom. In het naburige Ratece wordt in de alpenvallei Planica eveneens in maart een wereldbeker Schansspringen georganiseerd. Tina Maze is ongetwijfeld de populairste sportvrouw van Sloveni door haar 2 gouden medailles die ze behaalde op de Winterspelen in Sotsji in het skin.

Kaart Sloveni
zelfs in de zomer ligt er sneeuw op de hoogste bergen van de Julische Alpen


© - Renzo Vanhoorelbeke