InfoSlovenia.info

Slovenië door de ogen van Renzo Vanhoorelbeke, met veel gedetailleerde info over accommodaties, bezienswaardigheden, actualiteit, . . .
Een handige uitbreiding op de site InfoSlovenia.be
Contact
Suggesties voor een blogbericht of vragen over Slovenië => renzolini@pandora.be
InfoSlovenia.be

Kaart Sloveniƫ

14 maart 2016: Met het vliegtuig naar Ljubljana & Maribor
Het vliegtuig is, weliswaar niet de populairste, maar wel voor de handliggende keuze als je wilt reizen naar Sloveniė. De goedkoopste directe vluchten naar Ljubljana kan je boeken via de lage kostenmaatschappij Wizzair die actief is in Charleroi. Maar kijk goed uit naar de toeslagen, voor gewone bagage moet je bij betalen. Daarnaast kan je in Zaventem via de Sloveense Nationale luchtvaartmaatschappij Adria Airways naar de Sloveense hoofdstad reizen.

Aangekomen op de luchthaven Jože Pučnik gelegen in het dorpje Spdnji Brnik liggen veel bestemmingen binnen handbereik. De stad Kranj ligt op slechts 11km van deze luchthaven. Ljubljana en Skofja Loka op een goeie 20km en het Meer van Bled op amper 20 minuten rijden. Op de luchthaven zijn tal van autoverhuurbedrijven aanwezig zoals Europcar, Avis, Budget & Hertz. Ideaal als je opteert om een rondreis door Sloveniė te maken. Om bv een Renault Clio 1.2 gedurende 10 dagen te huren, betaal je momenteel bij Europcar slechts 176 euro tussen 15 en 25 juli. Leuke hotels in Ljubljana zijn onder andere Lesar Hotel Angel, Hotel Park en Hostel Celica. In Bled kan je vertoeven in Hotel Kompas.

Luchthaven Ljubljana
Een vliegtuig van Adria Airways op de Luchthaven Jože Pučnik


Indien je enkel reist naar Sloveniė om het oosten te bezoeken moet je ongetwijfeld de keuze overwegen om via de luchthaven van Dusseldorf naar Maribor te vliegen. Vanaf 24 maart 2016 vliegt de Duitse luchtvaartmaatschappij Express Airways naar deze Oost-Sloveense stad. De luchthaven is ongeveer 10km verwijderd van het stadscentrum. Andere steden in de buurt zijn Ptuj, Murska Sobota, Velenje & Celje. Een interessante overnachtingsplaats in de buurt is het Betnava Hotel net buiten het stadscentrum van Maribor.

© - Renzo Vanhoorelbeke